This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Zeliščno maslo z BAM mešanico začimb na žaru

Se sprašujete kakšne vrste začimb so primerne za pripravo zeliščnega masla? Moj odgovor: zelišča in začimbe vseh vrst! Prav tako so lahko le-ta sveža ali posušena. Pozorni bodite le na to, da pri začinjanju s suhimi začimbami teh dodajte manj, saj imajo intenzivnejši okus.

Pripravila sem recept za zeliščno maslo z BAM mešanico začimb na žaru. Vaše maslo začinjeno s čebulo, koriandrom, kumino, origanom, papriko, česnom, gorčico, paradižnikom, lovorjem in baziliko je tako primerno za premaz ravno pečenega krompirja, ribe ali govejega steka iz žara.

Nasvet: BAM mešanica začimb na žaru ne vsebuje soli, zato jo boste morali izbranemu mesu ali zelenjavi dodati sami. Najbolje je, da za pripravo zeliščnega masla uporabite slano maslo.

Sestavine za 60 g zeliščnega masla:

  • 60 g masla sobne temperature (priporočam slano maslo)
  • 2 čajni žlički BAM mešanice začimb na žaru
  • ščepec soli (v kolikor za pripravo niste izbrali slanega masla)

Priprava zeliščnega masla:

1. V srednji skledi z električnim mešalnikom zmešajte vse sestavine, dokler se ne povežejo v enotno zmes.

2. Robove posode na katero so se nabrali ostanki masla in zelišč,  obrišite z lopatico in še vse skupaj še enkrat stepite, dokler maslo ne postane svetlo in puhasto.

3. Zeliščno maslo je pripravljeno. Po okusu mu lahko dodate še več začimb ali dodate maslo, če je pripravljena mešanica premočnega okusa. V hladilniku lahko pripravljeno maslo hranite do pet dni.

4. Pripravljeno zeliščno maslo lahko uporabite za premaz najljubšega okusa rib ali pa z njim naredite najboljši pečen krompir po receptu tukaj.