This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: umešana jajca po Masterchef receptu

Nauči se pripraviti Masterchef umešana jajca! Rezultat recepta bodo mehka, kremasta in okusna umešana jajca.

Umešana jajca so eden od največkrat pripravljena jed, ki jo postrežemo ali si zaželimo za zajtrk. Največkrat nas vsa mehka, kremna, bogatega okusa pričakajo na pladnju hotelskega zajtrka. Kadarkoli želiš točno takšna pripraviti doma, so rezultat sicer okusna umešana jajca, a niso točno takšna kot bi morala biti.

Manjka jim tista pika na i.

Zdi se nam, da zagotovo Masterchef mojstri dodajajo kakšne moderne sestavine, a to sploh ni res. Za pripravo odličnih umešanih jajc ni potrebno dodati nobenih novodobnih ali nepoznanih sestavin.

Preden se lotimo recepta pa še par naših nasvetov:

  • Bolj kot so sveža jajca, bolj sončna, kremasta in bolj okusna bodo tudi umešana.

  • Jajca umešamo s pomočjo vilice in ne s pomočjo paličnega mešalnika. Če uporabimo palični mešalnik, tako jajca utekočinimo in uničimo končno strukturo.

  • Sol in poper dodamo na koncu in tako poskrbimo za bogat okus.

Sestavine za umešana jajca:

  • 350 g jajc (približno 7 velikih)
  • 25 g mleka
  • 25 g kisle smetane
  • 60 g masla
  • Sol in poper, po okusu

Postopek priprave:

  1. Jajca, mleko, maslo in ščepec soli in popra damo v skledo in premešamo z vilico. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo dobro umešane zmesi.

  2. Nato umešana jajca dodamo v posodo (ne ponev) in začnemo s kuhanjem na visokem ognju. Temperaturo počasi zmanjšamo. Ko se mešanica počasi sprijema v celoto, jih odstranimo z ognja in dodamo kislo smetano.

  3. Jajca serviramo. Lahko jih na krožnik postavimo kot samostojno jed, lahko pa jih kot dodatek postavimo tudi na naš najljubši sendvič.