This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: smetanova omaka z gobicami in steak

Zrezek iz česnovega masla, postrežen s kremno gobovo omako na vaši mizi v manj kot 20 minutah!

Steak ali zrezek je lahko postrežen na tisoč in en način. Mi smo mu tokrat dodali kremno smetanovo omako z gobicami.

Razkošna smetanova omaka lahko navadno jed spremeni v nekaj posebnega. Smetanova omaka po tem receptu bo podobna je podoben tipični beli omaki ali bešamelu, vendar bo bogatejšega okusa.

Prav tako smetanova omaka slovi po vsestranski uporabi – dodamo ji lahko kanček elegance z nekaj žlicami chardonnaya ali drugega suhega belega vina ali pa ji dodamo parmezan in pripravimo kremno smetanovo omako s parmezanom, recept najete tukaj.

Ne glede na to, ali bo smetanova omaka pripravljena le z osnovnimi ali ji bomo dodali še druge sestavine in tako nadgradili okus, bo nastala čudovita smetanova omaka, ki jo lahko postrežemo ob testenine, piščančje meso, kozice in druge morske jedi.

Smetanova omaka se odlično znajde tudi kot osnova za bogate in kremaste makarone in sir.

Mi smo ji tokrat dodali nekaj gobic in pripravili odlično smetanovo omako, ki se odlično ujame s sveže pripravljenim zrezkom.

Sestavine za steak:

  • štiri 200 g steake po izbiri
  • ščep soli
  • ščep zdrobljenega črnega popra
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 žlice masla
  • 6 strokov česna, rahlo zdrobljenih s hrbtno stranjo noža
  • 6-8 vejic timijana (ali rožmarina ali peteršilja)

Sestavine za smetanovo omako:

  • 2 stroka česna zdrobljena
  • 1-2 žlički balzamičnega kisa (ali Worcestershire omake)
  • 230 g narezanih rjavih gob
  • 120 g smetane za kuhanje

Postopek priprave:

  1. Pred pripravo pustimo zrezke stati 30 minut pri sobni temperaturi. Nato jih iz vseh strani začinimo s soljo in poprom.

  2. Na srednje močnem ognju segrejemo veliko ponev ali ponev iz litega železa. Dodamo žlico olja. Ko se ponev začne dimiti, zrezke položimo v ponev in v serijah po dva zrezka, zrezke pečemo tri minute na vsaki strani.

  3. Zmanjšamo toploto in v ponev dodamo: dve žlici masla, tri do štiri vejice timijana in tri stroke česna. Pustimo, da se maslo malo speni.

  4. Med pečenjem neprestano pražimo še eno do dve minuti oziroma dokler zrezki niso pripravljeni po vaših željah.

  5. Timijan in česen odstranimo iz ponve ter zrezke preložimo na krožnik.

  6. Zrezke prelijemo s sokovi iz ponve in pustimo počivati ​​5 minut. Ponovimo s preostalima dvema, nato jih odstranimo in pustite počivati. Ponve ne umivamo, le odstranimo timijan in česen.

  7. Medtem ko zrezki počivajo, maslenim sokom v ponvi dodamo še strt česen (nov). Pražimo na zmernem ognju 30 sekund, da zadiši. Dodamo kis in gobe ter kuhamo do mehkega, nato dodamo smetano. Začinimo s soljo in poprom po našem okusu.

  8. Zrezek postrežemo z gobovo omako in pečenim krompirjem.