This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: sladki krompir s puhasto sredico in hrustljavo skorjo

Sladki krompir v naši prehrani je lahko popolnoma preprosta in okusna navada, ki jo lahko pridobimo.

Kadar se trudimo jesti zdravo, kar lahko pomeni tudi jesti dobro, je zelenjava popolna superhrana, polna vitamina C in vlaknin.

Sladki krompir je popolnoma vsestranski, vendar je pečenje cele v pečici verjetno najpreprostejši način za pripravo sladkega krompirja. Sladki krompir lahko postane popolna osnova za različne vrste prelivov, naša nova naljubša priloga, zelo samosavestno nastopi tudi kot samostojni obrok.

Sladki krompir je odličen če ga napolnimo s BBQ piščancem na žaru.

Če nas preganja čas, lahko sladki krompir vedno spečemo tudi v mikrovalovni pečici. Rezultati ne bodo tako popolni, vendar to pomeni, da bomo imeli v nekaj minutah na mizi popolnoma kuhan sladki krompir.

Pripravili smo recept za pripravo popolno pečenega sladkega krompirja – ker po našem mnenju nič ni boljšega od tistega, ki ga prelijemo z veliko masla ter nekaj soli in popra.

Sladki krompir med peko postane sočen, sokovi se karamelizirajo in jih je zelo težko očistiti. Priporočamo, da pekač obložimo s papirjem za peko ali aluminijasto folijo, saj bo tako čiščenje enostavnejše.

BAM nasvet: sladki krompir pred peko vedno prepikamo. Luknjice pomagajo skrajšati čas peke in zagotavljajo, da krompir ne poči, saj para izpareva skozi luknjice. 

Sestavine za peko popolnega sladkega krompirja:

  • štirje sladki krompirji, DOBRO očiščeni
  • štiri žlice masla
  • ščep soli
  • sveže mlet črni poper

Postopek priprave peke popolnega sladkega krompirja:

  1. Pečico segrejemo na 220°C.

  2. Na pekač, obložen z aluminijasto folijo, položimo z vilicami preboden sladki krompir.

  3. Pečemo do mehkega, 45 do 50 minut.

  4. Pustimo, da se sladki krompir ohladi, nato ga z nožem po dolžini prerežemo krompir tako, da dobimo odprtino, v katero dodamo eno žlico  masla.

  5. Pred serviranjem začinimo s soljo in poprom.