To je recept za najboljša pečena rebrca v pečici! Pečemo jih počasi in še malo bolj počasi. Tako dobimo rezultat, kjer meso kar odpade iz kostnih jedr.
Nekateri menijo, da je za pečena rebrca v pečici potrebnega veliko truda, različnih tehnik priprave, posebne sestavine... Preprosto to ne drži. Pečenje reber v pečici je v resnici zelo enostavno.
Vse, kar res nujno potrebujete, je čas! 95% časa za pripravo pečenih rebrc v pečici lahko namenite sproščanju, ostalih 5% pa porabite za pripravo.
Uporabite še kodo ZARMOJSTER in prejmite 10% popust.
To je tudi ena izmed skrivnosti: da meso enostavno odstopi od kosti dosežete tako, da jih v pečici pri nizki temperaturi pečete vsaj tri ure.
Preden jim dodate katero od sočni BBQ omak, rebra le enostavno specite. Ko so le-ta pečena, jih premažite z vam najljubšo BAM BBQ omako.
Sestavine:
- 1 kg svinjskih rebrc
- sol
- črni poper
- BAM BBQ omaka
- ena žlica olivnega olja
- ena majhna čebula
- ščep mlete kumine
- ena žlica BAM paradajzovca
- ena žlica BAM rdeče čili omake
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 žlica jabolčnega kisa
Priprava:
1. Pečico segrejte na 135 °C.
2. Če imajo rebra še vedno tanko membrano, jo odstranite. Navodila si lahko preberete tukaj.
3. Obe strani reber začinite z izdatno količino soli in popra. V pekač dodajte še olivno olje, na rezine narezano čebulo, kumino, sladkor in kis. Rebra v velik pekač položite z mesno stranjo navzgor. Morda bo treba rebra malo prepoloviti, da se prilegajo v izbran pekač.
3. Pekač ali pekač tesno pokrijte z aluminijasto folijo in nato v pečici pecite 2 ½ do 3 ½ ure. Rebra so pečena, ko je meso pečeno in mehko.
4. Ko so rebra pečena, jih odstranite iz pečice. Zavrzite aluminijasto folijo in obilno premažite obe strani z BAM BBQ omako.
5. Za karameliziran okus omake, lahko rebra še za 3-4 minute popečete v pečici. To naredite tako, da rešetko postavite čimbližje grelcu. Pazite le, da se omaka ne zažge. Pa dober tek!