This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Pečen krompir z zelenjavo

Na zunaj hrustljav in znotraj puhast, pečen krompir je lahka priloga, ki se poda k skoraj vsakemu obroku!


Pečen krompir bo še boljši, če mu dodate začimbe in zelenjavo po svojem okusu.

Ta pečen krompir je zelo enostaven za pripravo, zato lahko z minimalnim delom pripravite okusno prilogo.

Pri pripravi lahko uporabite posušena zelišča, če pa imate sveža pri roki, jih vsekakor uporabite.

BAMGrill nasvet: visoka temperatura povzroči, da se svež česen zažge, zato je pečen krompir eden izmed tistih jedi, kjer priporočamo uporabo česna v prahu.

Kako pripraviti pečen krompir, da ta postane hrustljav, medtem ko je znotraj puhast? Pred dodajanjem olivnega olja krompir dobro posušite in odstranite odvečno vodo, da se le ta peče namesto kuha.


Kakšen krompir je primeren za peko v pečici, si preberite TUKAJ.

Sestavine:

  • 10 -14 srednje velikih rdečih krompirjev
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlica česna v prahu
  • 3 čajne žličke BAM mešanice začimb za žar
  • sveža zelenjava (korenje, rezine čebule, svež peteršilj ali druga zelenjava po okusu)
  • 1 čajna žlička sladke paprike v prahu

Postopek priprave:

  1. Pečico segrejte na 220 °C.

  2. Krompir postrgajte (ne olupite). Narežite na kocke.

  3. Če čas dopušča, krompir namočite v mrzli vodi do 1 ure. To odstrani škrob in naredi krompir bolj puhast. Krompir po potrebi odcedite in posušite.

  4. Kompir, olivno olje, zelišča, začimbe in svežo zelenjavo položite na pekač in pecite 30-35 minut, dokler ne porjavi in ​​postane mehak.

  5. Dober tek! :)