This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Omaka s tartufato in goveji steak

Ta recept je bolj namenjen omaki s tartufato kot samemu zrezku zrezku. Omako s tartufato lahko uporabite na katerem koli praženem mesu.


Ta recept je bolj namenjen omaki kot zrezku. Omako s tartufato lahko uporabite na kateremkoli praženem mesu, od govedine do svinjine do piščanca (pa tudi na jajcih bo čudovitega okusa). 

V omaki s tartufato glavno vlogo igra BAM PREMIUM BBQ omaka s tartufi in konjakom. Omaka s tartufato bo imela globok pikanten okus tartufate, priprava pa je dokaj enostavna. Po okusu bo rahlo spominjala tudi na klasično francosko jed, Tournados Rossini. 

Večina tradicionalnih francoskih omak se pripravlja več ur in leta, da jih obvlada. Toda ta recept vsebuje piščančjo juho namesto demi-glace, konjak v BAM BBQ omaki s tartufi pa  nadomesti madeiro. Kar dobite, je bogata in razkošna omaka, ki ima ves okus francoske klasike.

Po želji lahko zraven posrežete še najboljši hrustljavo pečen krompir.

Sestavine za omako s tartufato:

Sestavine za goveji steak:

  • 1 očiščen goveji file
  • ščep soli
  • 1 kapljica olivnega olja
  • 1 pest tanko narezanega drobnjaka, za okras (po želji)

Priprava:

  1. Velik lonec postavite na močan ogenj in dodajte piščančjo juho. Ko se količina juhe zmanjša na približno 1 skodelico celotne tekočine, zmanjšajte ogenj in dodajte BAM BBQ PREMIUM omako. Reducirajte omako toliko časa, da postane rahlo lepljiva in manj vodena. Ko boste zadovoljni s konsistenco in teksturo omake, jo odstranite z ognja.

  2. Pečico segrejte na 180 stopinj. Goveji file obilno začinite s soljo. Večjo ponev postavite na močan ogenj in dodajte toliko olja, da komaj pokrije ponev v olju. Ko se začnejo pojavljati rahli koščki dima, dodajte govedino v ponev. Goveje meso prepražite z vseh strani, tako da je zunanjost videti rjava in karamelizirana.

  3. Nato meso prestavite v pečico. Po 10 minutah v pečici z digitalnim termometrom preverite temperaturo govedine. Za roza zrezek odstranite govedino iz pečice, ko je termometer vstavljen v sredino rezine in kaže 130 stopinj. Nadaljujte s preverjanjem vsakih 5 minut, dokler ne dosežete želene temperature. Ko ste zadovoljni s temperaturo govedine, jo vzemite iz pečice in pustite počivati ​​10 minut, preden jo narežete.

  4. Medtem ko goveje meso počiva, dokončajte omako. Lonec z omako pristavite na nizek ogenj in dodajte maslo. Nežno premešajte, da se maslo vključi v omako. Poskusite omako in po potrebi posolite. Ko je omaka popolna, narežite goveji file na medaljone, ki so debeli 1 cm. Na krožnik nalijte nekaj omake, dodajte nekaj rezin govejega mesa in prelijte še z omako. Okrasite z drobnjakom. Postrezite in uživajte.