This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Mariniran rahlo pekoči zrezek na žaru

Zrezek na žaru je mariniran v kombinaciji sladkih, začinjenih in citrusnih okusov, peka na žaru pa mu doda piko na i.

Priprava je zelo enostavna, zrezek pa bo poln neverjetnega okusa. Recept je sicer pripravljen za peko na žaru, a sem ga prilagodila tako, da ga lahko pripravite tudi v litoželezni posodi.

Ne glede na to, kako boste spekli svoj najljubši kos mesa, je potrebno upoštevati štiri pomembna pravila:

  • Zrezek je potrebno pred peko marinirati vsaj 4 ure. Če ga marinirate še dlje, še toliko bolje.
  • Pecite ga na visoki temperaturi.
  • Srednje pečen ali "medium rare" je idealno pečen zrezek, v kolikor ste ljubitelj bolj svežega mesa pa ga pripravite na "rare" način.
  • Pripravljen zrezek narežite tanke rezine. Na tak način bo zrezek ostal sočen in poln okusov.

Kako se odločiti za pravi kos mesa, si preberite tukaj.

Sestavine za pripravo zrezka na žaru:

  • 60 ml pomarančnega soka
  • 1/2 čajne žličke pomarančne lupine
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 žlica BAM rdeče čili omake
  • 2 stroka česna
  • 2 kilograma izbranega mesa
  • alumunijasta folija

Priprava:

  1. Vse sestavine za marinado položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče zatesniti in dobro premešajte. Dodajte izbrano meso zrezek. Vse skupaj pustite v hladilniku vsaj 4 ure ali do čez noč.
  2.  Žar segrejte in rešetke ali ploščo za peko dobro naoljite. Postopek za pripravo zrezka v litoželezni ponvi je enak. pazite le, da je ponev zelo segreta preden v njo položite steak.
  3. Zrezek na žaru pecite od 4 do 7 minut na stran, odvisno od debeline in želene pripravljenosti.
  4. Odstranite z žara, odstavite in pustite počivati ​​približno pet minut v aluminijasti foliji.
  5. Če želite iz pripravljene marinade pripraviti omako, le-to kuhajte v majhni ponvi 2 do 3 minute.
  6. Zrezek narežite na ozke rezine in postrezite skupaj z omako.