This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Hrustljav pečen krompir v pečici

Pečen krompir po tem receptu povezuje hrustljav okus in kremno notranjost v vsakem kosu krompirja.

Prepričani smo, da ste preiskusili že vse možnosti, s katerimi lahko pripravite pečen hrustljav pečen krompir v pečici. Od velikosti kock ali rezin krompirja, do vrste krompirja, do tega, da v pečico postavite že napol kuhan krompir in podobno. Seveda, tudi mi smo preiskušali več različnih načinov, kako uspeti.

Rezultat je ta recept: neverjetno hrustljav krompir s kremasto sredico.

Zakaj smo prepričani, da bo uspel?

  • Krompir, ki je narezan na večje kose, poskrbi za hrustljavo zunanjost in kremno sredico.
  • Kuhanje krompirja v vodi razgradi njegove površine in ustvari 'škrobne gnojevke', ki poskrbijo za dodatno hrustljavo in kremasto sredico.
  • Če imate na izbiro olje, račjo maščobo, gosjo maščobo ali govejo maščobo, lahko z njimi ustvarite različne okuse. Dodajte tistega, ki vam najbolj ustreza.
  • Infuzija olja ali maščobe z BAM mešanico začimb za žar, poskrbi za prave okuse.

Zraven postrezite še rebra iz pečice ali pa hrustljav krompir s puhasto sredico, ki ga premažete z začimbnim maslom.

Sestavine:

  • ena čajna žlica soli
  • 4 g sode bikarbone
  • 2 kg krompirja narezanega na približno 5 cm velike kose
  • vejica rožmarina
  • peteršilj
  • 75 ml olivnega olja, gosje, račje ali goveje maščobe
  • BAM mešanica začimb za žar

 Postopek priprave:

  1. Rešetko pečice nastavite v srednji položaj in pečico segrejte na 230°C. V velikem loncu zavrite dva litra vode. Dodajte dve žlici soli, sodo bikarbono in krompir ter premešajte. Pustite, da ponovno zavre in kuhajte, dokler nož, ko ga vstavite v kos krompirja, ne dobi majhnega upora, približno 10 minut po ponovnem vrenju.
  2. Medtem v majhni ponvi združite olivno olje ali drugo izbrano maščobo, z rožmarinom in BAM mešanico za žar. Kuhajte približno tri minute in pri tem neprestano mešajte. Olje takoj precedite skozi cedilo s fino mrežico. Zmes rožmarina in BAM mešanice za žar prihranimo za kasneje.
  3. Ko je krompir kuhan, ga previdno odcedite in pustite počivati ​​v loncu približno 30 sekund, toliko, da odvečna vlaga izhlapi. Krompir stresite v pekač v katerega ste dodali olje v katerem so se pražile začimbe in po okusu začinite še z malo soli ali popra.
  4. Krompir prestavite v pečico in ga najprej pecite 20 minut. Nato s tanko kovinsko lopatico obrnite krompir. Pecite še naprej, dokler krompir ne bo rjav in hrustljav. Še med 30 do 40 minut.
  5. Ko je krompir pečen, ga prestavite v veliko skledo in dodajte mešanico BAM začimb za žar in rožmarina ter sesekljan peteršilj. Postrezite še toplo. Pa dober tek!