This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Hot dog

Priskrbite si žemljico, vanjo ugnezdite hrenovko in nanjo z gorčico narišite 'cikcak' vzorec. To je recept za klasični hot dog. 

Priskrbite si žemljico, vanjo ugnezdite hrenovko in nanjo z gorčico narišite 'cikcak' vzorec. To je recept za klasični hot dog. A hot dog lahko pripravimo tudi na moderen način.

Za pripravo hot dog-a obstaja veliko načinov. Začne se pri izbiri in pripravi klobase. Lahko izberemo enostavo hrenovko, lahko uporabimo slavno kranjsko klobaso ali pa izberemo možnost, da klobaso za hot dog pripravimo sami. v

Prva skrivnost, ki bo amaterski hot dog ločila od nečesa posebnega, je sama izbira klobase, ki je neke vrste glavna igralka te tradicionalne jedi vsakega piknika.

Če sicer izbrano hrenovko kuhamo v vreli vodi in jo nato dodamo med kruhove rezine, dobimo tipično gumijast občutek. Če pa stopimo samo en korak naprej in izbrano klobaso p-o-p-e-č-e-m-o, dobimo precej bolj izrazito aromo in tisti hrustljav občutek, ki ga vsi obožujemo.

Nato pa se poigraj z različnimi nadevi. Uporabi BBQ omake - classic in omako s tartufi in konjakom. Če obožujete pekoče, dodajte BAM rdečo čili omako. Če pa zvestobo obljubljate kečapu in si brez njega ne predstavljate pravega hot doga, svetujemo, da dodate BAM paradajzovec.

Sestavine za pripravo hot doga:

Dodatki:

  • solata
  • čebula

Postopek priprave:

1. Izbrano klobaso najprej skuhamo. Nato nasekljamo čebulo na kocke in jo popražimo na olju. Ko je čebula popražena, ji dodamo izbrano klobaso. Izbrano klobaso pečemo toliko časa, da dobi hrustljavo zunanjost.

2. Pripravljene hot dog štučke prerežemo po dolžini, tako da lahko vanje ugnezdimo izbrano klobaso.

3. Dodamo izbrane dodatke. To so lahko BAM BBQ omake, čebula, sveža solata, kumare, feferoni. Postrežemo.