This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: čufti v pečici

Enostaven recept za pripravo čuft odličnega okusa. Čufti so lahko postreženi s švedsko smetanovo omako, ameriško bbq omako ali drugo omako.

Je v vaši knjigi receptov že kakšen recept za pripravo čuftov? 

Če slučajno še ne, berite dalje.

Se je tudi vam že zgodilo, da so bili postreženi čufti mehki in dolgočasni? Pa vas je razjezilo, ker veste, da lahko z enostavno pripravo in parimi triki pripravimo dobre in vse prej kot dologočasne čufte?

Čufti so sicer postreženi v paradižnikovi omaki, a se ne smemo zanašati na omako, da so okrogli čufti okusni. 

Čufti bodo tokrat namesto pečenih v ponvi, pripravljeni in pečeni v pečici. Zaradi tega bodo malo bolj zdrave, priprava pa bo zaradi tega tudi bolj enostavna. Lahko jih pripravite brez glutena, prav tako lahko vnaprej pripravljeni čufti na končno pripravo počakajo v zamrzovalniku.

Trike in nasvete, da bodo čufti res pravega okusa, najdete tukaj.

Kroglice lahko postrežemo kot samostojno jed, lahko pa ji dodamo paradižnikovo omako, ki jo pripravimo z BAM paradajzovcem. BAM paradajzovec ali paradižnikova omaka, je omaka, ki se vedno pogosteje znajde tako na pici, italjanskih jedeh ali kot omaka ob čuftih.

Sestavine:

  • 30 g panko drobtin 
  • 80 ml mleka
  • 450 g mlete govedine
  • 450 g mlete svinjine
  • 4 stroke nasekljanega česna
  • dve jajci
  • 80 g naribanega parmezana
  • 6 žlic posušenega peteršilja
  • 1 veliko nasekljano čebulo
  • 2 čajni žlici omake Worcestershire
  • 1 čajna žlica sušenega origana
  • 1 čajna žlica morske soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče suhe paprike

Postopek priprave:

  1. Naredimo panado. V veliki posodi zmešamo panko drobtine in mleko in mešamo toliko časa, da se povežeta. Pustimo, da se drobtine v mleku namakajo med 5 do 10 minut, medtem ko pripravljamo ostale sestavine.

  2. Združimo preostale sestavine. V (isto) skledo za mešanje dodamo mleto goveje meso, mleto svinjino, česen, jajca, parmezan, sveža zelišča, čebulo in worcestersko omako. Po vrhu enakomerno potresemo origano, sol, črni poper in rdečo papriko v prahu.

  3. Z rokami premešamo sestavine. Mešamo jih toliko časa, da se medseboj povežejo.

  4. Za lažje oblikovanje mesnih kroglic priporočamo, da mešanico pokrijemo in ohladimo v hladilniku za 1 uro. 

  5. Pripravimo pekač tako da ga oblečemo s papirjem za peko. Pečico segrejemo 220 °C. 

  6. Oblikujemo mesne kroglice. Z žlico zajemamo in razvaljamo zmes v kroglice in jih položimo na pripravljen pekač. (Priporočamo, da si roke namažete z malo olivnega olja, da se mešanica ne prime.)

  7. Pečemo. Čufti naj se pečejo med 10-12 minut. Odstranite ponev in prenesite na rešetko za hlajenje.

  8. Zraven lahko pripravimo paradižnikovo omako tako da BAM paradajzovec pogrejemo. Čufti naj se za minuto ali dve okopajo v toplem BAM paradajzovcu, nato pa jih postrežemo in uživamo.