This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: čili omaka z mangom

Čili omaka z mangom je popolna kombinacija sladkega in pekoče omaka. Vsestranska čili omaka združuje okuse manga, sladkega čilija, česna in limete.


Če obožujete tropski, sladek okus manga, ki je živahne, bogate barve, ste na pravem mestu. Čili omaka z mangom združuje sladkobo manga s pridihom limetinega soka in začimb čilija in tako ustvari popolnoma uravnoteženo čili omako z mangom za vse vaše brbončice.

Kako izbrati prav dozorel mango? 

Ko iščemo zrel mango, barva pravzaprav ni vedno najboljši pokazatelj tega, ali je zrel ali ne. Najboljši test, da preverite, če je mango zrel je, da mango nežno stisnete in preverite, če je trd. Zreli mango lahko tudi zelo sladko in sadno dišijo – ta vonj najdete blizu njegovega stebla.

Svež sadež mango lahko nadomestimo tudi z BAM prelivom mango.

Kako uporabiti čili omako z mangom?

Čili omaka z mangom se odlično razume z zvitki z riževim papirjem, polnjenimi z zelenjavo. Čili omaka z mangom je primerna tudi za kombinacijo s kozicami, ribami ali mesnimi jedmi z žara.

Če v receptu za čili omako z mangom zanemarimo česen, lahko to omako uporabimo tudi za sladke jedi. Lahko jo uporabimo za prelivanje domačega sladoleda, ovsenih kosmičev, cheesecake sladic ali ga dodamo v jogurt. 

Čili omaka z mangom se odlično znajde tudi na mizi z prigrizki in drugimi prigrizki kot so krekerji ali drugi hrustljavi prigrizki.

Sestavine za čili omako z mangom:

 • 85 g koščkov manga ali BAM preliv mango
 • 1 žlica limetinega soka ali limoninega soka
 • ščep kokosovega sladkorja
 • 1-1,5 žličke BAM rdeče čili omake
 • 1/2-1 žličke tekočega sladila, kot je javorjev sirup, agavin itd.
 • 1/3 mletega stroka česna (neobvezno)
 • ščep soli
 • malo olivnega olja ali tople vode (po želji) za redčenje omake

Postopek priprave:

 1. Najprej narežemo mango in iz njega pripravimo pire. Ta korak lahko spustimo in uporabimo kar BAM preliv mango. Nato izcedimo sok iz limete.

 2. Vse sestavine damo v majhen mešalnik ali kuhalnik in zmešamo do gladkega. Predlagamo, da za začetek uporabite polovico predlaganega sladila in čilija. Ko je mešanica pripravljena, okusimo in prilagodimo količine po potrebi.

 3. Za redčenje omake do želene konsistence je na voljo več možnosti. Če nameravate čili omako z mangom uporabiti takoj, lahko dodamo malo tople vode. Če čili omako z mangom pripravljamo za kasneje pa lahko pa vmešamo malo nevtralnega olja, kot je rastlinsko olje.

 4. In to je to – naša čili omaka z mangom je pripravljena za uporabo!