This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: čili omaka in chilli con carne

Čili omako lahko uporabite pri pripravi tradicionalne jedi "Chilli con carne". Naredite hitro različico sredi tedna, ko pa imate čas, ga kuhajte počasi.

Chilli con carne je videti je kot bolognese omaka. Po našem receptu pa ne samo, da je videti tako, tudi kuhan je kot bolognese - le da je dodana BAM rdeča čili omaka.

Pripravite ga kot hiter obrok, če pa imate čas in lahko Chilli con carne kuhate čisto počasi. Takrat vas bo nagradil z izjemno mehko govedino in dodatno sočno omako.

Okus Chilli con carna mora biti pekoč, za kar poskrbi BAM rdeča čili omakaNamenjena je vsem ljubiteljem pekoče hrane. Odlično rdečo barvo ji dajeta rdeča pekoča paprika in "Devil's tounge" pekoča paprika, ki poleg barve poskrbita tudi za pekoč okus.

Uporabite jo lahko tudi pri pripravi burgerja, dodate k svojemu najljubšemu okusu pice ali pa z njo enostavno začinite vsakdanje jedi.

BAMGrill nasvet: če niste ljubitelj zelo pekočih omak, posezite po manj pekoči BAM rumeni čili omaki. Zlato-rumeno barvo ji dajejo rumena paprika, sladka koruza in posebna vrsta habanero paprike, ki poleg barve poskrbi za rahlo pekoč okus.

 

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 čebula, narezana na kocke (rjava, bela, rumena)
  • 1 rdeča paprika, narezana na kocke
  • 500 g govejega mesa / mlete govedine
  • 3 žlice paradižnikove paste
  • 800 g pločevinke zdrobljenega paradižnika
  • 420 g lahko rdečega fižola, odcejenega (ali drugega fižola)
  •  2 goveji mesni kocki
  • 1 1/2 žličke sladkorja (katere koli vrste)
  • 125 - 375 ml vode
  • sol in poper
  • BAM rdeča čili omaka

 

Priprava:

  1. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte česen in čebulo, kuhajte 1 minuto, nato dodajte papriko in kuhajte 2 minuti, dokler čebula ne postane prosojna.

  2. Dodajte govedino. Kuhajte, dokler ne porjavi.

  3. Dodajte BAM rdečo čili omako. Kuhajte, dokler goveje meso ne porjavi.

  4. Dodajte preostale sestavine, z 125 ml skodelice vode. če ste se odločili za hitro pripravo ali uporabite 375 ml vode, če ste se odločili  za počasno kuhanje. Ne glede na vrsto kuhanja, pustite, da zavre, nato prilagodite toploto:

    - Hitra priprava: kuhajte še med 20 do 40 minut, odkrito, na srednje nizkem ognju, tako da nežno brbota.

    - Počasno kuhanje: kuhajte še 1,5 ure do 2 uri, pokrito, na nizkem ognju, tako da zelo nežno brbota.

  5. Tik pred serviranjem prilagodite okusu sol in poper.

  6. Postrezite nad rižem ali nalijte v sklede in postrezite s koruznim čipsom ali toplimi tortiljami ob strani s prelivi po izbiri.