This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: cheeseburger z BAM BBQ ocvrto čebulo

Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar priprava vseh ni enaka.

Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar niso vsak burger enak. Upoštevanje preprostih nasvetov bo prineslo burgerje, po katerih bodo povpraševali vsi, ki jih bodo poskusili.

Burger je običajno pripravljen in mesnega polpeta, puhaste kruhove bombetke, sira, ostale sestavine pa dodajamo po okusu. Mi smo ga tokrtat pripravili z BAM BBQ ocvrto čebulo. Ocvrta čebula je  obogatena z okusom sladke paprike, česna, rumene gorčice, koriander semen, kumina, origana, bazilike in lovorja.

K burgerju postrezite še pečen krompir s puhasto sredico.

BAMGrill nasvet: ko dodajamo sir, je zelo pomembno, da ponev pokrijemo. Para, ki nastane pod pokrovom, bo hitro stopila sir, tako da se burger ne prepeče.

Sestavine za štiri cheeseburgerje:

  • 4 bombetke za burger (prepolovljene)
  • 2 žlici stopljenega neslanega masla
  • 600 g mletega govejega mesa (s 15% maščobe)
  • 4 rezine sira 
  • kisle kumarice

Sestavine za omako: 

  • 2 zelo drobno sesekljani šalotki
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica BAM paradajzovca
  • 2 žlici tekočine iz kozarca za kumarice 
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • ščepec česna v prahu
  • ščepec čebule v prahu 
  • ščepec sladke dimljene paprike

Ostali dodatki:

Postopek priprave:

  1. Za pripravo omake v skledi zmešajte vse sestavine za omako.
  2. Na srednjem ognju segrejte večjo ponev in prerezane bombetke za burger obilno premažite s stopljenim maslom. V vroči ponvi jih popecite, da bodo dobile zlato barvo.
  3. Segrejte ponev. Ko je ponev zelo vroča, dodajte mleto meso in oblikujte štiri kroglice, nato pa dve potisnite v ponev in ju poravnajte tako, da dobite mesno pleskavico. Potresite s soljo in pecite 2 minuti, da postaneta res hrustljavi. Nato ju obrnite, potresite s soljo in ponovite.
  4. Na vsako pleskavico položite izbrano rezino sira in pokrijte s pokrovom za 30 sekund oziroma toliko časa, da se sir stopi.
  5. Prestavite na krožnik in ponovite s preostalimi polpetkami in rezinami sira.
  6. Nekaj ​​omake namažite na bombetke, nato pa dodajte pečene mesne polpete.
  7. Po vrhu dodajte veliko kislih kumaric, nato pa vrhove obilno premažite z omako in postrezite. Če niste ljubitelj kislih kumaric, lahko ta korak preskočite.