This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Čevapčiči v pečici, zakaj pa ne?

Za pripravo čevapčičev potrebujete le preproste sestavine, ki se med seboj odlično razumejo. Pripravite jih lahko tudi, če vašega dvorišča ne krasi ogromen žar.

Se sprašujete, kako pripraviti čevapčiče, če nimate velikega žara, ki krasi skoraj polovico vaše terase ali balkona? 

Čevapčiči v pečici so lahko odlična rešitev, zato smo pripravili recept in par trikov, kako jih lahko spečete v svoji pečici, da bodo vseeno ostali sočni in ne suhi.

Par nasvetov za okus žara v domači pečici si lahko preberete tukaj.

Glavna sestavina čevapčičev je seveda meso. Pri pripravi smo sicer uporabili 100% mleto goveje meso. Čevapčiče lahko pripravite tudi v kombinaciji govedine, svinjine in jagnjetine, zato poskusite z razmerji in mešanico, ki vam bo najbolj ustrezala.

BAMGrill nasvet: soda bikarbona. Mogoče se vam bo zazdelo, da je soda bikarbona pri peki čevapčičev v pečici popolnoma neobvezna in nepotrebna sestavina, vam kar povemo, da se motite. Pomaga pri mehčanju mesa in daje odlično strukturo.

Sestavine:

  • pekač ali ponev v katerem boste pekli čevapčiče
  • 1 kg govejega mesa
  • 4 stroke česna
  • 1/2 drobno nasekanega šopka peteršilja
  • 50 ml vode
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra
  • 1 žlica olivnega olja

Dodatki:

Priprava čevapčičev v pečici:

  1. V veliko skledo stresite mleto goveje meso, česen, peteršilj, sladko papriko, sol in poper. Z rokami mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
  2. Nato vzemite manjšo posodo, v kateri boste zmešali vodo in sodo bikarbono, Mešajte toliko časa, da se malo ne raztopi. Soda bikarbona se ne bo popolnoma raztopila.
  3. Mešanico sode bikarbone dodajte v mešanico mesa in masirajte skupaj dobrih 5 minut, dokler se vse ne poveže.
  4. Vzemite velik krožnik na katerega boste polagali pripravljene čevapčiče. Vzemite majhno peščico mešanice mesa in začimb in jo najprej razvaljajte v kroglo, nato pa v majhno klobaso. Dolžina naj bo približno širina vaše roke.
  5. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čevapčiče položite na pripravljen pekač. Postavite jih v pečico in jih obrnite na vsakih deset do petnajst minut. Ko porjavijo, preverite, če so pečeni. To naredite tako, da čevapčič prerežete na pol. Če sredica ni rožnate barve, so pečeni. Da preprečite, da bi se čevapčiči med peko v pečici izsušili, jih med obračanjem pokapajte z olivnim oljem.
  6. Postrezite jih skupaj z BAM čili omakami ali BAM BBQ omakami. Če svežih začimb, ki se dodajo k mesu, nimate doma, jih enostavno nadomestite z BAM mešanico začimb za žar pa lahko nadomesite sveže začimbe. Pa dober tek!