This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BBQ piščanec s pečeno koruzo na žaru

Resda je poletje v zadnjih vzdihljajih, a to še ne pomeni, da je peki na žaru potekel rok trajanja.

Poletni pikniki res poberejo vse zmagovalne titule, vendar so pozni poletni večeri ali zgodnji jesenski dnevi lahko še zelo topli in primerni, da se s prijatelji zberete na terasi, segrejete žar in pripravite mini jesenski piknik, na katerem ne bo nadležnih žuželk.

Vsak letni čas ima svoje prednosti in slabosti, ne? 

Ko pokrajina zamenja barve v rumene in oranžne odtenke, se na polju v barvite odtenke barvajo tudi jesenski pridelki. Eden izmed njih je koruza, ki se z veseljem uleže na rešetke žara. Pridružijo se ji še piščančja bedra in skupaj sestavita recept za BBQ piščanca s pečeno koruzo na žaru.

Sestavine:

Priprava BBQ piščanca s koruzo na žaru:

  1. Segrejte žar na zmernem ognju.
  2. Piščančja bedra namažite z ekstra deviškim olivnim oljem, nato pa mu dodajte še dve žlici BAM mešanice začimb na žaru. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo med seboj oziroma tako, da enakomerno porazdelite začimbe na vsak kos piščanca.
  3. Nato začinjeno piščančje meso in koruzo položite na žar in pecite med 15 do 20 minut. Pri tem obračajte toliko časa dokler se piščanec ne speče in toliko časa, da jedrca od koruze rahlo počrnijo.
  4. Ko sta piščančje meso in koruza pečena, ju odstranite iz žara. Po želji lahko dodate še par kapljic BAM BBQ omak. Vse skupaj postrezite skupaj s koruzo in rezinami limete.
  5. Dober tek!