This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BBQ omaka v burgerju z nacufanimi gobami

Pripravimo vegansko različico burgerja z nacufano svinjino. Svinjino zamenjamo za gobe in začinimo. Preprosto!

Da pripravimo okusno vegansko različico burgerja z nacufano svinjino, preprosto narežemo izbrano gobo, začinimo z BBQ omako in drugimi začimbami ter pečemo toliko časa, dokler robovi ne postanejo hrustljavi.


Za pripravo bomo uporabili gobe šitake. Izvirajo iz Azije, kjer že tisočletja predstavljajo eno najbolj cenjenih sestavin v kulinariki. V kulinariki so cenjene zaradi izjemne uporabnosti v vsakdanji kuhinji. Izjemen okus šitak se dobro ujame tudi z močnejšimi okusi v jedi, pri čemer jih začimbe ne prekrijejo ampak zgolj oplemenitijo.

Zato jih bomo uporabili skupaj z BAM BBQ spicy omako, ki je ravno dovolj pekoča , da razveseli brbončice tistih, ki obožujejo pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.

Ob burger različico z gobami lahko postrežete tudi najboljši pečen krompir in navdušite s hitrim, a dobrim kosilom.

Sestavine recepta zadostujejo za 6 burgerjev, priprava pa traja 50 minut.

Sestavine za burger z BBQ omako:

Postopek priprave:

  1. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo olje. Dodamo na koščke narezano čebulo. Čebulo mešamo in pražimo toliko časa, da se začne mehčati, to je približno 3 minute. Postopoma dodamo na polovice narezane gobe in pražimo toliko časa, da gobe spustijo vodo in večina te izpari, to je približno 10 minut.

  2. Medtem v skodelici stepemo BAM BBQ omako, BAM paradajzovec, BAM rdečo čili omako, poper in sol. Ko tekočina iz gob izhlapi, zmanjšamo ogenj in dodamo omako. Mešamo, dokler se omaka ne zgosti, to je še približno 5 minut.

  3. Če želimo, žemlje popečemo in nato opremimo z nacufanimi gobami. po želji dodamo še majonezo in zelenjavo po izbiri.