This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BBQ omaka na pizzi

Priprava domačega testa za pizzo se lahko sliši kot zahtevno opravilo, vendar končni okus upraviči ves trud. Okus lahko popestrite še z BBQ omako.

Priprava domačega testa za pizzo se lahko sliši kot zahtevno opravilo z veliko dela. Mogoče je res, vendar končni okus upraviči ves trud. Testo je le osnova za vašo pizzo, možnosti, da nagradite okus pa je nešteto. Ena izmed njih je tudi BBQ omaka.

BBQ omaka je ravno dovolj pekoča, da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji. BBQ omako lahko tako dodate k skoraj vsem jedem za katere želite, da bi bile rahlo pekočega okusa.

Z njo lahko premažete ravno pečeno meso na žaru, z njo marinirate steak ali pa z njo premažete rebra pečena v pečici.

BAMGrill nasvet: če imate čas, pripravite testo en dan prej in ga po vzhajanju pospravite v hladilnik. Tako bo testo res dobro vzhajano. Če pa se priprave pizze lotite tik pred zdajci pa k testu ne pozabite dodati sladkorja. Ta pomaga, da se kvasovke hitreje razvijejo.

K receptu smo dodali semolina moko, ki ima odlične vezivne lastnosti, prav tako pa se jo vedno pogosteje uporablja pri receptih, ki potrebujejo vzhajanje in nato valjanje.

Sestavine: 

 • 600 ml tople vode
 • ena čajna žlička sladkorja
 • dve žlici aktivnega suhega kvasa
 • 875 g večnamenske moke
 • 6 žlic deviškega olja
 • sol
 • 30 g "Semolina moke"
 • BBQ omaka

Priprava:

 1. Kvas in vodo dodajte v posodico. Pustite stati 10 minut, dokler na površini ne nastanejo mehurčki. 

 2. V veliki ločeni skledi v tem času zmešajte moko in sol. Na sredini naredite jamico in dodajte olivno olja in mešanico kvasa in vode. Z žlico mešajte toliko časa, dokler ne začne nastajati kosmato testo.

 3. Nato testo prenesite na čisto delovno površino in gnetite približno 10-15 minut. Testo mora biti mehko, gladko in odzivno. Ko bo testo takšno, ga oblikujte v napet krog.

 4. Čisto, veliko skledo namažite z olivnim oljem in v njo položite testo. Testo obrnite in ga premažite z oljem. Vse skupaj pokrite s plastično folijo. Pustite vzhajati vsaj eno uro ali do 24 ur. Nasvet: testo naj ne vzhaja v neprodušni zaprti posodi, saj kvasovke za svoj razvoj potrebujejo zrak.

 5. Vzhajano testo presujte na rahlo pomokano delovno površino. Gnetite še kakšno minuto, nato ga narežite na štiri enake dele in oblikujte kroge.

 6. Testo rahlo pomokajte, nato pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati ​​še 30 minut do ene ure.

 7. Pečico segrejte na najvišjo temperaturo.Med 230˚C do 260˚C.

 8. Testo zdaj pripravite na peko. Najprej ga raztegnite in stisnite v tanek krog. Testo naj bo tanjše, kot mislite, da bi moralo biti, saj se bo med peko rahlo skrčili in napihnilo.

 9. Na pekač pripravljen za peko pizze, potresite moko "Semolina" in nanj položite razvlečeno testo. Dodajte omako in sestavine po vaši izbiri.

 10. Pecite 15 minut oziroma dokler skorja in sir ne postaneta zlato rjave barve.

 11. Na koncu lahko za piko na i pečeni pizzi dodate še BBQ omako ali kakšno drugo omako. Pa dober tek!