This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BAM paradajzovec na pici

Neapeljska pica ali napolitanska pica je pica, narejena v slogu, ki izvira iz Neaplja v Italiji. Pred vami je recept, kako jo pripraviti v domači pečici.

Napolitanska pica je pica osnovnih okusov. Gre za mehko, tanko skorjo, pečeno v zelo vroči pečici. Skorjica je na ognju običajno počrnjena, z napihnjenimi robovi, proti sredini pa vedno tanjša.

Na tanko skorjo se uležejo preprosti paradižniki: skorja na neapeljskih picah se običajno namaže preprosto s paradižniki, običajno sorte San Marzano. Za pripravo sppodnjega recepta smo uporabili BAM paradajzovec.

Večina neapeljskih receptov za pico zahteva dodajanje paradižnikov direktno na testo. Sorta paradižnika San Marzano je vrsta italijanskega paradižnika, ki se najpogosteje uporablja pri neapeljski pici. 

A BAM paradajzovec s svojim sladkim okusom spominja na najboljšo pico v Neaplju v Italiji.

Nasveti in triki za pripravo napolitanske pice v domači pečici ČAKAJO TUKAJ.

Sestavine za pripravo:

 • 922 g moke tipa 00
 • 600 ml hladne vode
 • 23 g fino mlete morske soli
 • 1 g svežega kvasa
 • 28 g olivnega olja
 • 18 g sladkorja
 • 75 g BAM paradajzovca
 • 85 g mocarela sira
 • listi sveže bazilike

Navodila za pripravo:

 1. V posodo za mešanje dodamo vodo, v kateri raztopimo sol in sladkor.

 2. Med mešanjem z rokami ali leseno žlico dodamo 10 % moke.
  Ko imamo gladko, testu podobno konsistenco, dodamo kvas in ga raztopimo . Med mešanjem postopoma dodajamo preostalo moko, dokler ne dobimo enotne mase.

 3. Dodamo olje in ga vmešamo v testo. Na začetku bo testo lepljivo, a brez skrbi, bolj kot ga bomo gnetli, boljšo sturkturo dobi.

 4. Testo iz posode premaknemo na pult in začnemo z gnetenjem. Testo gnetemo ročno 15-20 minut ali v stoječem mešalniku pri nizki hitrosti 10-15 minut, dokler ne dobimo precej gladkega testa. Cilj je razviti gluten in v testo vključiti zrak.

 5. Testo pokrito pustimo počivati ​​15-30 minut. Testo nekajkrat prepognemo in oblikujemo gladko, okroglo testo.

 6. Testo damo v nepredušno posodo ali v skledo, pokrito s plastično folijo, in pustimo, da vzhaja približno 14 ur.

 7. Po 14 urah vzamemo testo in ga narežemo na kroglice po 250 g gramov. Prepričajte se, da so kroglice iz testa gladke in saj bodo iz njih tako nastale enakomerne, lepe pice.

 8. Pripravljene kroglice damo v rahlo pomokano posodo za vzhajanje in pustimo vzhajati še 10 ur. Če nimamo posebne posode za vzhajanje, lahko postavimo kroglice testa v posamezne posode s pokrovom ali pokrijemo s plastično folijo.

 9. V tem času ogrejemo pečico na najvišjo temperaturo in v njej približno 45 minut do ene ure segrevamo kamen al jeklo za peko pice.

 10. Ko se pečica segreje, testo vzamemo iz posode za vzhajanje in ga položimo v majhen kupček moke, da se testo manj lepi. 

  Nato otresemo odvečno moko in testo prestavimo na čist del pulta. Z dlanjo in konicami prstov pritisnimo na sredino testa, pri tem pa ne pozabimo na 1 cm roba okoli podlage za pico. Testo se bo v pečici napihnilo in naredilo lepo, visoko skorjo. Oblikujte testo za pico na 9-10 centimetrov in dodajte BAM paradajzovec.

 11. Pico nato prestavite na kamen ali jekleno površino za peko in jo postavite v pečico. Ko je pica v pečici, vklopite funkcijo za peko za na žaru. Pečemo jo približno 3 do 6 minut.
  Po tem času se skorja napihne, pica se rahlo obarva. Pecite še približno dve minuti, nato na pico dodajte sir.

 12. Pico nato še dve minuti s fukncijo pečenja na žaru pecite še dve minuti.