This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BAM izdelki v sočnem burgerju

Burgerji se zdijo kot brezskrbna jed. Peka na žaru se zdi popolnoma enostavna, a kar hitro se lahko zgodi, da iz sočnega burgerja dobimo prepečeno pleskavico in posledično suh burger.

Z vami delimo tri nasvete, s katerimi bodo vaši naslednji burgerji le še za prste oblizat! Pripravite jih lahko tako na žaru kot na navadnem štedilniku.

Ne, ne gre za staro pravljico, kjer pravijo, da je pomembno, da s palcem naredite vdolbino v pleskavico. Tega koraka res ne preskočite! Če boste to naredili prek peko, boste tako pleskavici pomagali ohraniti njeno obliko in zagotovili enakomerno peko.

Žar ali ponev segrejte na visoko temperaturo. Dokler se lahko rešetk ali notranjega dela ponve dotaknete, površina ni dovolj ogreta.

Ko boste uspešno spekli veliko sočnih burgerjev, boste po občutku ugotovili, kdaj je meso pripravljeno. Do takrat pa se ne sramujte, če se morate prepričati tako, da vsako stran posebaj preverite.

BAMGrill namig: za srednje zapečene burgerje, debele približno centimeter, morate vsako stran peči 4 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 130-135°. Če imate radi dobro pečene burgerje, jih pecite dlje časa, vendar ne več kot 7 minut na vsaki strani.

Pri pripravi se lahko poigrate z omakami. Če ste ljubitelj kečapa, dodajte BAM paradajzovec. Če imate raje pekoče burgerje, mu dodajte eno izmed BAM čili omak. Če pa obožujete BBQ okuse pa svoj burger nadradite z BBQ omako.

Kako še drugače uporabiti BAM izdelke, si poglejte tukaj.

Sestavine za eno mesno pleskavico:

Priprava:

  1. Mleto meso skupaj z enim jajčnim rumenjakom dodajte v skledo. Primešajte začimbe kot sta sol in poper. Okus lahko še dodatno nadradite z BAM mešanico začimb za žar.
  2. Iz mesne mešanice pripravite pleskavice.
  3. Ponev ali žar zelo dobro segrejte. Površina bo dobro segreta takrat, ko je toliko vroča, da se z roko ne moremo več približati.
  4. Zdaj popecite pleskavice. Ne pozabite na naš namig: za srednje zapečene burgerje, debele približno centimeter, morate vsako stran peči 4 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 130-135°.
  5. Bombetke prerežite na pol in vsako polovico na hitro popecite na površini, kjer ste prej pekli pleskavice.
  6. Nato začnite z zlaganjem burgerja. Na spodnjo polovico kruhove bombetke, dodajte BAM paradajzovec ali BAM čili omake ali BAM BBQ omako.
  7. Dodajte pleskavico. Na njo sir, svežo čebulo, solatni list, paradižnik in ostale dodatke po izbiri.
  8. Burger je pripravljen! Za večjo stabilnost lahko v sredino zapičite zobotrebec. Pa dober tek!