This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BAM arašidova omaka in piščančja nabodala

Ta enostavna piščančja nabodala so mešanica nežnega, sočnega piščanca in brezupno zasvojitvene BAM arašidove omake.

Medtem ko so piščančja nabodala znaka kot prigrizek na pikniku, ga največkrat uživamo kot glavni dogodek. Ostanke piščančjih nabodal brez težav spremenimo v solate ali iz njih naredimo vsem poznane spomladanske zavitke.

Mogoče pa ni toliko znano, da se piščanec odlično ujame z arašidovo omako.

Struktura arašidove omake navdušuje z bogato, kremasto in v ustih topljivo strukturo. Slasten okus pa bo vsakič sprožil val gurmanskega zadoščenja.

Recept za piščančja nabodala z arašidovo omako se začne en dan prej, začnemo ga z marinado. Marinado lahko pripravite poljubno, lahko jo pripravite po našem receptu z BAM rdečo čili omako, lahko pa jo pripravite s sladko-kislo  mešanico sojine omake, ribje omake, medu, limetinega soka, ingverja in česna. Količine sestavin za marinado so zapisane pod sestavinami recepta.

Marinada je pomemben dejavnik, saj zmehča meso.

Ob piščančja nabodala lahko postrežete riž kor prilogo, lahko postane osvežilna poletna jed skupaj s svežo solato ali pa ob piščančja nabodala z arašidovo omako postrežete svežo ali zelenjavo popečeno na žaru.

 

Sestavine za piščančja nabodala z BAM arašidovo omako:

  • 450 g piščančjih prsi brez kosti
  • dve žlici sojine omake
  • 1/2 žlice ribje omake ali dodatne 1/2 žlice sojine omake
  • 2 žlici sveže stisnjenega limetinega soka iz 2 majhnih, sočnih limet
  • 1 žlica medu
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 nasekljana stroka česna
  • BAM arašidova omaka

Postopek priprave:

  1. V veliki posodi za mešanje zmešamo vse sestavine za marinado: sojino omako, ribjo omako, limetin sok, med, ingver in česen. Dodamo piščanca, premešamo in ga premažemo z marinado, nato pokrijemo in postavimo v hladilnik, da se marinira za 2 uri ali čez noč.

  2. Pred peko na žaru marinirano meso pustimo stati 30 minut na sobni temperaturi. Lesena nabodala, ki jih bomo uporabili za pripravo piščančjih nabodal, pred peko na žaru za 30 minut namočimo v vodi.

  3. Predhodno segrejemo zunanji ali ponev na srednje visoko temperaturo. Piščanca narežemo in z njim pripravimo nabodala. Piščanca pečemo na žaru približno 2 do 3 minute na stran.
  4. Pustimo počivati ​​2 do 3 minute. Potresemo z arašidi in cilantrom, nato postrežemo toplo z arašidovo omako in dodamo rezine limete.