This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Ravioli s parmezanom

Pripravite sveže testenine polnjene z mešanico parmezana, riccote, pomešane s svežo baziliko, limonino lupinico in muškatnim oreščkom.

Ta občutljiv, lahek, nadev s parmezanom je preprost in dobro uravnotežen, zato ga lahko uživamo z drzno paradižnikovo omako ali rahlo masleno omako.

Izdelava domačih raviolov je lahko lažja, kot si mislimo. Skupaj z receptom za raviole s parmezanom bo to hitro postal vaš najljubši, zabaven, vegetarijanski recept za večerjo, ki lahko postane celo družinska dejavnost!

Ob nakupu BAMGrill izdelkov uporabi kodo MASTERCHEF in pridobi 10% popust. 

Recept za domače testenine s parmezanom je osnova za recept za raviole in bo vaš najljubši recept za sveže testenine.

Za pripravo domačih raviolov začnemo z mešanico moke "Semoline" in večnamenske moke. Ta kombinacija moke postreže s čvrstimi ravioli in teksturo, ki poskrbi, da se ravioli kar topijo v ustih. Testu lahko dodamo nekaj svežega mletega črnega popra za dodatek okus in teksturo.

Seveda, če vam to ni tako všeč, ga zlahka izpustite.

Poleg dobrega testa za raviole pa sta osnova tega recepta sir ricotta in parmezan, ki se stopita skupaj in ustvarita lahek, kremast, zračen nadev za raviole.

V kombinaciji s svetlo limonino lupinico raviolom doda svežino. Res, svežina, ki jo prinaša le malo notri, je neprimerljiva.

S sestavinami recepta lahko pripravimo 48 kosov raviolov s parmezanom velikih prbližno 4 cm.

Sestavine za testo raviolov:

  • 155 g Semolina moke
  • 125 g večnamenske moke
  • ščep soli
  • pol žlice mletega popra
  • 2 jajci
  • 4 žlice vode
  • 2 čajni žlički olivnega olja

Sestavine za pripravo nadeva s parmezanom in riccoto:

  • 260 g riccote
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1/2 čajne žličke limonine lupine
  • 2 čajni žlički drobno narezane bazilike
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper po okusu
  • BAM paradajzovec za serviranje
  • Parmezan kot dekoracija

Postopek priprave raviolov:

  1. V srednji skledi zmešamo moko, sol in poper. Mešamo, da se poveže. V sredini naredimo vdolbino v katero dodamo jajca, vodo in olivno olje. Z vilicami nežno stepemo jajca na sredini suhih sestavin. Z mešanjem začnemo tako, da mokre sestavine v suhe sestavine mešamo od zunaj navznoter, dokler se ne povežejo.

  2. Ko nastane testo, s svojimi rokami nadaljujemo z mešanjem testa in dodajamo preostalo moko na dno posode.

  3. Testo gnetemo 3-4 minute, da postane lepljivo in elastično, njegovo elastičnost pa preverimo z raztezanjem. Če se raztegne 8-12 centimetrov brez trganja, smo pripravljeni na naslednji korak. Če se takoj strga, nadaljujemo z gnetenjem, saj se mora gluten še naprej razvijati.

  4. Ko je testo lepljivo in elastično, iz testa naredimo kroglico in jo položimo v plastično folijo. Pustimo počivati ​​30-60 minut.

  5. Testo razdelimo na štiri enakomerne kose. Vzamemo eno kroglico testa. Z rokami ga oblikujte v pravokotnik, ki je dovolj debel, da se bo prilegal največji nastavitvi vašega stroja za testenine (za najboljše rezultate uporabite stroj za testenine, vendar bo deloval tudi valjar).

  6. Razvaljajte ga na največji nastavitvi, prilagodite in po potrebi ponovno zložite v pravokotno obliko. Vsakič, ko ga razvaljate, se bo razširil, kako je bil nameščen, zato vam bo kasneje pomagalo, da bo čim bolj enoten pravokotnik.

  7. Razvaljano ploščo položimo na pult, posut s Semolina moko, da se prepreči sprijemanje.

Postopek priprave nadeva s parmezanom:

  1. V skledi zmešamo riccoto, parmezan, limonino lupinico, baziliko, muškatni orešček, sol, poper. Če je nadev premalo slan, ga lahko še dodatno začinite po svojem okusu. Nadaljujemo s pripravo raviolov.

Postopek polnjena in kuhanja raviolov:

  1. Na polovico razvaljanega dela testa položite približno 1 do 1,5 žličke nadeva na razdalji približno 4 cm. Z nadevom, razporejenim po celotni dolžini lista testenin, prepognite drugo polovico testa na vrhu nadeva. 
    Nežno pritisnite okoli vsakega nadeva, da ustvarite začetek vsakega žepa. Za rezanje med vsakim žepom uporabite rezalnik za pico ali kolo za testenine. Po potrebi pritisnite robove navzdol ali uporabite vilice, da se prepričate, da so popolnoma stisnjeni skupaj). Žepke položite na pripravljen pekač in s preostalimi listi testenin še naprej oblikujete raviole.

  2. Ko voda zavre, v serijah kuhamo žepke za raviole. Pazimo, da ponve ne prenapolnimo. Ravioli se bodo kuhali od 2 do 4 minute, odvisno od velikosti raviolov. Ko priplavajo na površje, vemo, da so kuhani.

  3. Postrezite takoj in po želji okrasite z dodatnim parmezanom in baziliko. Uživajte v svojem ustvarjanju!