This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Preprosta, mehka in puhasta pica z Naan kruhki

S tem preprostim receptom za Naan kruh dobite popolnoma mehak in puhast kruh. Naan je tradicionalna indijska pogača, ki je mehka in zračna, polna majhnih zračnih žepkov. Lahko ga pojeste samega, ga kot prilogo ponudite k izbranemu kosu mesa ali zelenjeve iz žara ali pa z njim nadomestite testo za pico, mu dodajte BAM paradajzovec in navdušite z novim okusom pice.

Sestavine za Naan kruhke:

  • 120 ml tople vode
  • en paket suhega kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • 3 žlice olivnega olja
  • 30 g čvrstega navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 320 g večnamenske moke

Priprava Naan kruhkov:

  1. V večji skledi zmešajte toplo vodo, kvas in sladkor. Počakajte 5 do 10 minut, da začne kvas delovati in ustvari penasto strukturo. Če struktura ne postane penasta, kvas ni opravil svoje naloge in je potrebno postopek ponoviti.
  2. Če ste dobili penasto strukturo, dodajte oljčno olje, jogurt, stepeno jajce in sol. Mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
  3. Z leseno žlico vmešajte moko, da se sestavine povežejo med sabo. Nato "preklopite" na svoje roke in testo združite v kroglico, da postane gladko in sijoče. Če je testo zelo lepljivo, dodajte 1 do 2 žlici moke.
  4. Čisto posodo premažite z oljem. Pri izbiri sklede bodite pozorni, da izberete dovolj veliko, saj se bo testo podvojilo.
  5. Testo prestavite v pripravljeno skledo, vrh zelo rahlo poprašite z moko, pokrijte z živilsko folijo in pustite vzhajati na toplem, približno eno uro do eno uro in pol.
  6. Vzhajano testo nato položite na rahlo pomokano površino. Na testo potresite nekaj moke. Vzhajano testo malo potlačite in narežite na šest enakih kosov, nato pa z raztezanjem testa oblikujte gladke kroglice.
  7. Vsak krog testa poravnajte z roko, nato pa z valjarjem razvaljajte vsako kroglico v krog.
  8. Segrejte ponev na srednje močan ogenj. Premažite jo z žličko olja.
  9. Odstranite odvečno moko od valjanja in testo nežno položite v ponev in pecite, dokler se na zgornjem delu ne pojavijo zračni mehurčki.
  10. Obrnite in pecite še 45–60 sekund, dokler mehurčki ne postanejo zlato rjave barve.
  11. Odstavite in pečeno testo ogrejte v čisti kuhinjski brisači. Nadaljujte s preostalimi kroglicami pri tem pa pazite, da je ponev vroča.

Priprava pice z Naan kruhki:

Pripravljene Naan kruhke premažite z BAM paradajzovcem, sirom, salamo in začimbami po izbiri. Naložene kruhke postavite v pečico ogreto na 200 stopinj Celzija in pecite približno pet do deset minut. Toliko, da se izbran sir raztopi, rob testa pa naj bo rahlo zapačen. Pa dober tek!