This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

Recept: peka pice v pečici

Peka pice v pečici je veliko enostavnejša kot si mislimo. Obstaja veliko različnih receptov, napisali smo najboljšega.

Da, res je. V trgovini lahko kupimo precej spodobno testo za pico, ki bo primerna za peko v pečici. A zakaj bi jo kupili, če lahko testo za pico pripravimo kar sami doma? Pa še boljša bo. :)  

Za začetek moramo pripraviti testo za pico.

Glavne sestavine za testo so moka, voda, kvas, olje in sol. V količino vode lahko dodamo tudi nekaj mleka, ki testo omehča in poskrbi za puhasto osnovo za peko pice v pečici.

Nato je potrebno testo oblikovati. Najlažji način za peko pice v pečici je oblikovanje oziroma valjanje testa za pico na papir za peko. Testo se prilepi na papir, zato ga je lažje delati in ga je zaradi tega tudi lažje prestaviti v pečico.

Pica se bo med kuhanjem odlepila s papirja, ki ga lahko tudi odstranite med peko pice v pečici. Papir lahko tudi pustimo v pečici. Papir sicer potemni, vendar se ne zažge in ne vname.

Nadaljujemo na omako in ostale nadeve. Med peko pice v pečici prisegamo na klasiko, paradižnikova omaka je osnova, sledi najljubša salama, sir in začimbe.

BAM paradajzovec je paradižnikova omaka, za katero smo prepričani, da ne sme manjkati v nobeni kuhinji več!

Pri segrevanju pečice "ne smemo šparat". Pustite, da se pečica segreje vsaj pol ure, preden se lotite peke pice v pečici.

Sestavine za pripravo pice v pečici:

  • 355 ml mlačne vode
  • 1 paket suhega kvasa
  • 500 g moke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 čajni žlici soli
  • 1 čajna žlica sladkorja

Postopek priprave: 

1. Toplo vodo nalijemo v veliko posodo. Kvas potresemo v toplo vodo (50 ml vode lahko nadomestimo z mlekom) in pustimo stati 5 minut, dokler se kvas ne raztopi.

2. Po 5 minutah premešamo, če vidimo, da se kvas ni popolnoma raztopil. Kvas bi se moral začeti peniti ali cveteti, kar pomeni, da je kvas še vedno aktiven in živ.

3. Nato dodamo moko, sol, sladkor in olivno olje ter začnemo z gnetenjem. 

4. Testo za pico gnetemo približno 7-10 minut.

5. Testo mora biti rahlo lepljivo ali lepljivo na otip. Če je premokro, potresemo še malo moke.

6. Po notranjosti velike sklede namažemo tanko plast olivnega olja. Testo za pico damo v skledo in ga obrnemo, da se namaže z oljem.

7. Na tej točki lahko izberemo čas vzhajanja. Počasno vzhajanje, 24 ur v hladilniku, bo povzročila intenzivne okuse v testu. Hitra fermentacija, 1 1/2 ure na toplem, bo omogočila, da se testo dovolj dvigne da lahko z njim pripravimo pico v pečici.

8.  V vsakem primeru testo pokrijemo s plastično folijo.

9. Odstranimo folijo s testa. Roke potresemo z moko in testo potisnemo navzdol. Testo razdelimo na pol.

10. Iz testa oblikujemo dve okrogli krogli. Vsako položite v svojo skledo, pokrijte s folijo n pustimo stati 15 minut.

11. Vzememo eno kroglico testa in jo z rokami sploščimo na rahlo pomokani delovni površini. Oblikujte testo za pico. 

12. Premažemo s paradižnikovo omako, sirom in na pico položimo še ostale želene dodatke. Pazimo, da pice ne preobremenimo s preveč dodatki, sicer bo razmočena.

13. Pico pečemo v pečici, segreti na 250 °C, dokler skorja ne porjavi in ​​sir ni zlato rjave barve, to je približno 10-15 minut. Če želimo, lahko proti koncu na pico potresemo še malo sira.