This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: pečen krompir v ponvi

Če se vam mudi, lahko odličen pečen krompir pripravite tudi brez predhodnega kuhanja, namesto pečice pa uporabite kar ponev.

Pečen krompir z maslom se sliši kot odlična ideja. Vsi imamo radi maslo, a resnica je, da se na močnem ognju prehitro zažge. Če se krompir prehitro zažge, izgubimo tisto hrustljavost, ki pa jo pečen krompir mora imeti. 

Torej, pri peki krompirja moramo biti pozorni že pri prvem koraku: izbira olja.

Oljčno olje ima odličen okus s krompirjem, vendar to še ni točno tisto, kar si želimo. Predlagamo mešanje z rastlinskim oljem.

Nato nadaljujemo na sorto krompirja. Če le lahko, izberemo sorto "baby Yukon zlato". Ali drugo kremasto sorto, predlagamo rdeč krompir.

Na koncu sledijo še začimbe. Uporabimo lahko poljubne začimbe – čili, česen v prahu, papriko, kumino, taco začimbe, celo koriander ali uporabite BAM mešanico začimb za žar.

A, pomembno! Suhih začimb ne smemo dodati prehitro, saj se lahko zažgejo in na pečen krompir ne dajo pravega okusa. Dodajamo v zadnjih nekaj minutah kuhanja.


Pri uporabi svežih zeliščih pa je malo drugače. Če uporabljamo močnejša zelišča, kot sta rožmarin ali timijan, ju je dobro dodati na začetku peke. Zelišča kot so drobnjak, peteršilj ali bazilika pa je potrebno uporabiti v zadnjem trenutku, saj ne želimo, da se na pečen krompir uležejo "žalostne" in izgledajo uvenele.

Sestavine za pečen krompir:

 • 450 g krompirja
 • 1 žlica rastlinskega olja
 • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
 • 1 žlica sveže sesekljanega rožmarina
 • 1 žlička česna v prahu
 • 1/2 žličke čilija v prahu
 • ščep soli
 • sveže mlet črni poper
 • BAM mešanica začimb za žar

Postopek priprave:

 1. Krompir narežemo na približno pol centimerta debele kovance. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo mešanico olj. Dodamo krompir in začinimo z rožmarinom, soljo in poprom. Pečemo toliko časa, dokler krompir ni zlatorumen, približno 4 do 5 minut. Krompir nato obrnemo in pečemo do zlato-rjave barve še na drugi strani, torej še 4 do 5 minut.

 2. Potresemo s česnom v prahu ali z BAM mešanico začimb za žar, ter pečemo še približno 2 minuti. Postrežemo še toplo.