This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: Omaka s tartufato in testenine

Tedna brez testenin si že skoraj ne predstavljamo več. Prav tako kot si ne moremo predstavljati, da bi vsak dan jedli enak okus testenin.

Že res, da je več različnih oblik in vrst testenin, od navadnih pšeničniih špagetov do polnozrnatih ali špinačnih testenin. Vsi pa vemo, da pravi okus testnine dobijo šele, ko jim dodamo omako. Omake, ki jih pripravimo doma, so ponavadi klasike, kot smo jih vajeni. Ali pa gre za pripravo omake iz preostalih sestavin v hladilniku ali pa sezonsko pobranih na našem vrtu.

Če pa želimo okus testenin resnično privzigniti na višjo raven pa jim dodamo omako s tartufato, katere glavna sestavina so tartufi. Tartufi so zelo drage gobe, ki jih je zelo težko najti. Imajo zelo močan okus, s katerim bodo testenine res bogatega okusa. Namesto tartufov in smetanove omake, ki je ena izmed najpogostejših omak, kuhanim sestavinam dodajte BAM PREMIUM BBQ omako s tartufi in konjakom. Za pripravo potrebujete testenine, vodo in omako!

Če vam sam okus omake s tartufato ustreza, jo lahko uporabite tudi kot pomako za ravno pečen krompirček. Recept najdete tukaj.

Sestavine: 

Priprava: 

  1. V vodo dodaj malo soli in jo segrevaj do vretja. Izbrane testenine skuhaj po navodilih na embalaži. Če pripravljaš sveže testenine, jih v vreli vodi kuhaj le par minut.
  2. Kuhane testenine odcedite in jim dodajte BAM PREMIUM BBQ omako s tartufi in konjakom. Dozirajte postopoma in se ustvavite takrat, ko bodo testenine za vaš okus dovolj začinjene.
  3. Tako, testenine so pripravljene. Če ni to res enostavna in hitra priprava. Dober tek!