This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: pečena goveja rebra za božično večerjo

Nismo prepričani, če je v božičnem času kaj bolj posebnega in okusnega od čudovitega, odlično kuhanega kosa govedine.

Recept je različica prvovrstnih rebr, ki so tako dobra naslednji dan, narezana hladno kar iz hladilnika. Toplo ga lahko postrežemo na krožniku s krompirjem, gobami in brstičnim ohrovtom.

To je lahko jedilnik, ki za vašo božično večerjo.

"Prvovrstno pečeno rebro" zveni impresivno in tudi je. Ampak ne se prestrašiti! V tem primeru impresivno ne pomeni nujno, da to pomeni zapleteno ali težko.

Najboljši prijatelj, ki ga lahko imate, ko pečete lep kos govejega mesa, je zanesljiv termometer za meso: to je najboljše zavarovanje pred prekuhanjem.

Pomembno: Uporabite termometer za meso! Časi kuhanja se lahko zelo razlikujejo.

Sestavine ustrezajo za 12 kosov pečenih govejih rebr.

Sestavine:

  • 1 pečenka iz celega rebra (lahko uporabite rebro brez kosti ali s kostmi)
  • 4 žlice olivnega olja
  • ščep soli
  • 4 žlice barvnega popra
  • 3 vejice rožmarina
  • 3 vejice timijana
  • ščep mletega česna
  • po želji še: BAM BBQ mešanica začimb za žar

Postopek priprave:

  1. Pečico segrejemo na 260 °C.

  2. Rebrni hrbet prerežemo na pol. Tako poskrbimo za bolj nadzorovano/enakomerno kuhanje.

  3. Obe polovici prepražimo na olivnem olju in na zelo močnem ognju do lepe temno zlate barve. Trobarvna zrna popra damo v vrečko, zrnje paprike zdrobimo z valjarjem. Z rožmarina in timijana olupimo liste. Zmešajmo sol, zdrobljen poper v zrnu, liste rožmarina, lističe timijana in česen.

  4. Meso prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mešanico začimb. Pečemo 20-30 minut na 260 °C, nato zmanjšamo temperaturo na 150 °C in pečemo še 20 do 30 minut oziroma dokler termometer za meso ne zabeleži 125 stopinj za srednje pečeno meso. OPOMBA: Če želite, da je meso bolj pečeno, ga pustite v pečici dlje.

  5. Odstranite iz pečice in pustite počivati ​​vsaj 20 minut pred rezanjem.