This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BBQ omaka za rebra iz pečice

Nekaterim se zdi, da so rebra ena tistih jedi, ki jih je treba prepustiti "mojstrom jame", saj jih znajo pripraviti le oni. To preprosto ne drži. 

Peka reber v pečici je v resnici popolnoma enostavna. Vse, kar potrebujete, je čas. Recept temelji na osnovnih sestavinah kar 95% časa pa recept nameni čakanju, da se glavna jed speče. Le kaj je lahko še bolj enostavnega?

Da bodo pečena rebrca sočna, jih pred peko premažite z omako in za 24 ur zavijte v ALU folijo. V receptu smo uporabili  BAM BBQ omako. Na voljo so tri različne BBQ omake: klasična, pekoča in vedno pogosteje uporabljena, BBQ omaka s tartufi in konjakom.

Pred samim mariniranjem, je potrebno membrano ločiti od mesa. Če tega ne storimo, se pečena rebrca ne bodo tako lepo ločila od mesa, česar pa si ne želi nihče od nas. Postopek je popolnoma enostaven, potrebujete le oster nož in spretne roke. Z nožem membrano previdno odstranjujte od mesa, z roko pa si pomagajte in membrano lahko vlecite stran. Če je le-ta spolzka, si pomagajte s kuhinjsko krpo.

Za vse ljubitelje BBQ okusov, smo pripravili tudi recept za BBQ pečenega piščanca z s koruzo.

Sestavine:

  Priprava:

  1. Odstranite membrano in svoja rebra premažite z izbrano BBQ omako, po potrebni dodajte sol in črni poper. Rebra zavijte v ALU folijo in jih takšne v hladilniku hranite 24 ur.
  2. Pečico segretje na 130⁰C. 
  3. Rebra skupaj s folijo v pečici peci približno 6 ur. 
  4. Rebrca nato vzamite in pečice in jim previdno odstranite folijo. v foliji se je namreč nabral sok, katerega prelijte nazaj v pekač, v katerem se bodo rebra pekla še dodatnih 10 minut.
  5. Pečena rebra lahko ponovno premažete z izbrano BBQ omako, da dobite hrustljavo skorjico.
  6. Rebra nato v pečici segreti na 250⁰C pecite še dodatnih deset minut. Tako dobijo hrustljavo skorjico, notranjost pa ostaja sočna. Pa dober tek!