Razvajajte svoje brbončice z okusnim restavracijskim receptom za hamburger iz puste govedine in BBQ omako.
Preskočite predpakirane mesne polpete in naredite svoje. Za to boste sicer potrebovali malo več truda, a bo vredno. Dodajte jim še BBQ omako in pečeno jajce in uspeh naslednjega kosila je zagotovljen!
Če želite narediti cheeseburgerje pa jih pripravite tako, da jim približno eno minuto preden so končanii, dodajte poljubno izbran sir.
Z BBQ omako lahko pripravite tudi pizzo ali steak na žaru.
Sestavine:
- polovica čajne žličke olivnega olja
- ena čebula (drobno nasekljana) ali BAM BBQ ocvrta čebula
- 500 g mlete govedine
- ena čajna žlička BAM mešanice začimb za žar
- eno umešano jajce
- štiri rezine Cheddar sira
- štiri bombetke za burger
- rezine paradižnika
Postopek priprave:
-
V ponvi segrejemo olivno olje, dodajte na drobno nasekljano čebulo in pražimo 5 minut, dokler se ne zmehča in začne zlato obarvati. V kolikor uporabite BAM BBQ ocvrto čebulo, lahko ta korak preskočite.
-
V skledi zmešajte goveje mleto meso z zelišči in jajcem. Začinite, dodajte čebulo in dobro premešajte. Z rokami oblikujte 4 polpetke.
- Burgerje pecite na predhodno segretem žaru ali rešetki 5-6 minut na vsaki strani.
- Če boste pripravljali hamburgerje s sirom, dodajte rezino sira na mesne bombetke medtem ko se peče druga stran mesne bombetke, da se rahlo stopi.
- Medtem na žaru rahlo popecite kruhove bombetke. Napolnite jih s pečenim jajcem, rezinami paradižnika in ostalimi začimbami po vašem okusu. Po želji postrezite z osvežilno kombučo.