This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

RECEPT: BBQ omaka v piščančjem boulu

Recept za piščančji "bowl" z BAM BBQ omako je kot nalašč za hitro večerjo med tednom. Priprava je hitra in od nas ne zahteva veliko energije.

BBQ piščančja skleda z BAM BBQ omako je odlična večerja, ki si jo privoščite med tednom. Njena priprava je popolnoma enostavna in hitra in po napornem delavniku od vas ne zahteva še dodatne energije.

Piščančja skleda ali piščančnji "bowl" bo pripravljen v 15 minutah, postreže pa vam s polnim okusom klasičnega žara, katermu dodamo še rahlo pekočo BAM BBQ omako, ki je ravno dovolj pekoča omaka da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.

Dodali bomo še zeljno solato, krompir, fižol in ostale začimbe.

Sestavine recepta zadostujejo za 4 osebe, čas priprave pa je 15 minut.

Sestavine za piščančji bowl:

  • 225 g krompirja
  • 1 žlica olja
  • ščep soli
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • polovica čajne žličke sladkorja
  • polovica čajne žličke črnega popra
  • dve skledi na trakce narezanega belega zelja
  • 2 pločevinki fižola
  • 200 g na koščke narezanih piščančjih prsi
  • 70 g na koščke narezanih piščančjih stegen
  • 6 žlic BAM BBQ spicy omake
  • 120 ml vode
  • 75 g koruze
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka 

    Postopek priprave:

    1. Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir premešamo z oljem, soljo in poprom. Razporedimo na pekač, ki smo ga zaščitili s papirjem za peko. Pečemo do zlato-rjave barve, to je približno 15 minut.

    2. V skledi zmešamo majonezo, kis, sladkor, sol in poper. Dodamo na trakce narezano belo zelje in premešamo.

    3. V ponev dodamo fižol, piščanca, BBQ spicy omako za žar, vodo in sol. Segrejemo na srednje močnem ognju.

    4. Odstranimo z ognja in količino razdelimo na štiri sklede v katerih smo prej zmešali majonezo, kis, slador, poper in belo zelje. Po vrhu sklede potresemo krompir, lahko dodamo še zeleno solato, koruzo in drobnjak. Po želji lahko dodamo še drugo zelenjavo kot je paradižnik, rdeče zelje, kumare in podobno. Pa dober tek!