This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

BAM BBQ classic omaka in piščanec na žaru

BAM BBQ omaka se odlično premaže na piščanca, ne glede na to ali je pripravljen na na žaru ali pečen v pečici.

BAM BBQ omaka in piščanec sta v kombinaciji ena tistih večerij, nad katerimi se nihče za mizo ne bo pritoževal. Razen če bo piščanec suh in prepečen.

A, brez skrbi! S tem receptom to zagotovo ne bo ena izmed teh.

Ta recept je preprost in BAM BBQ piščanec bo hitro pripravljen.

Vse, kar potrebujemo, so kakovostne piščančje prsi, vroč žar ali pečica in vaša najljubša BAM BBQ omaka za namakanje in premaz.

Katero piščančje meso izbrati?

Piščančja prsa brez kosti ne bodo imela toliko okusa kot sorta s kostjo oziroma s kožo.

Velikokrat se pri izbiri mesa odločimo za različico piščančjih prsi. Mi pravimo tako: za hitro pečenega BAM BBQ piščanca izberite osnovne piščančje prsi brez kože in kosti. Kadar pa vas čas ne obremenjuje, izberite piščančje meso s kostmi in ali kožo.

BAMGrill nasvet: če želimo BAM BBQ piščančje prsi na žaru pripraviti ekstremno hitro jih po dolžini prerežemo na pol, tako dobimo dva tanka kotleta, ki čas peke skrajšata za polovico.

Spodaj čaka recpet za pripravo BAM BBQ piščanca. Pripravimo ga lahko v pečici ali na grilu.

Sestavine za BAM BBQ piščanca:

Postopek priprave BAM BBQ piščanca na žaru:

  1. Pripravimo žar tako, da ga segrejemo na visoko temperaturi 230°C. Očistimo rešetke za kuhanje.

  2. Piščančja prsa pokapamo z ekstra deviškim olivnim oljem in jih podrgnemo po piščančjih prsih. Velikodušno začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.

  3. Piščančje prsi položimo na vroč žar. Pokrijemo in kuhamo 5-6 minut oziroma dokler se ne bodo zlahka sprostile z rešetk.

  4. Piščanca obrnemo in kuhamo še 4-5 minut. Piščančja prsa prelijemo z BBQ omako, obrnemo in pečemo 2 minuti na vsaki strani.

  5. Ponovimo postopek tudi na drugi strani piščančjih prsi. Pečemo, dokler prsa niso čvrsta na dotik.

  6. Prestavimo na krožnik in pokrijemo s kosom aluminijaste folije ter pustimo počivati ​​5 minut. Po želji dodamo še več BAM BBQ omake.

Postopek priprave BAM BBQ piščanca v pečici:

  1. Pečico segrejemo na 230°C. Piščančje prsi pokapamo z olivnim oljem. Začinimo s košer soljo in črnim poprom. Položimo na pekač, obložen z aluminijasto folijo. V pečici pečemo 15 minut.

  2. Zgornjo stran piščanca premažemo z BAM BBQ omako, postavimo nazaj v pečico in pečemo med 5 do 8 minu oziroma dokler omaka ne začne brbotati in rahlo počrni. Piščanca pustimo počivati ​​nekaj minut, da se sokovi usedejo.