This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Vpiši kodo ZARMOJSTER in pridobi 10% popusta dobrodošlice. 🥳

Košarica

Tvoja nakupovalna košarica je prazna.

Nadaljuj na nakupovanje

BAM izdelki za žar se predstavijo!

V vsaki kulinariki ima peka na žaru prav posebno mesto. Če pa je hrana še pravilno začinjena in pri se pri peki na žaru držimo zlatih pravil peke, je odličen okus zagotovljen.

Govedina je svoje najpogosteje uporabljeno mesto v enolončnicah zamenjala za mesto v sredini dobre kruhove bombetke v hamburgerjih, vedno pogosteje pa kot steak navdušuje s svojo sočnostjo in preprostim surovim okusom. 

Prav tako pa imajo piščančje in drugo meso, zelenjava in ostale dobrote pripravljene na žaru popolnoma drugačen okus. Če le-te pravilno začinimo in pri se pri peki na žaru držimo zlatih pravil peke.

Zato smo zate razvili posebno linijo BAM izdelkov za žar, s katerimi lahko nadgradiš okus hrane z žara ali pa začimbe, omake in ostale dodatke uporabljaš tudi skozi celo leto.

1. BAM omake

V kategorijo BAM omak smo pospravili omake, s katerimi popestriš vsakodnevni okus naslednjega kosila, večerje ali malice.

BAM classic BBQ omaka je primerna za pripravo tradicionalnega piščanca na žaru, svinjine, reber ali pečenega fižola.  Odlično pa se obnese tudi kot omaka za pico ali kot preliv mesnih kroglic, mesnih štrucah ali drugih jedeh pripravljenih v domači kuhinji. 

BAM spicy BBQ omaka je ravno dovolj pekoča omaka da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji. 

BAM PREMIUM BBQ omaka s tartufi in konjakom je rahlo pekoča omaka prežeta s tartufato in konjakom, ki ji dajeta natačno oblikovan profil okusa iz sestavin, ki so običajno rezervirane za nežne dobrote in elegantna jedilna doživetja.

Zato smo zate razvili posebno linijo BAM izdelkov za žar, s katerimi lahko nadgradiš okus hrane z žara ali pa začimbe, omake in ostale dodatke uporabljaš tudi skozi celo leto.

BAM paradajzovec ne sme manjkati v vaši kuhiniji. Marsikdo si ne predstavlja, da ga ne bi dodal na pico ali vanj pomočil krompirčka, najbolj pa se ga veselijo otroci.

Paradižnikova omaka ali "paradajzovec" se znajde tudi v italjanskih jedeh, vedno pogosteje pa kot omaka osvežuje burgerje.

Sledita še dve pekoči omaki: BAM Rdeča čili omaka za žar je bolj pekoča omaka. Namenjena je vsem ljubiteljem pekoče hrane. Odlično rdečo barvo ji dajeta rdeča pekoča paprika in "Devil's tounge" pekoča paprika, ki poleg barve poskrbita tudi za pekoč okus.  BAM Rumena čili omaka za žar je rahlo pekoča omaka. Zlato-rumeno barvo ji dajejo rumena paprika, sladka koruza in posebna vrsta habanero paprike, ki poleg barve poskrbi za rahlo pekoč okus.

BAM arašidova omaka je sestavljena iz samo ene glavne sestavine, in sicer fino mletih praženih arašidov. Dodana sta jim le sol in sladkor.

Struktura navdušuje z bogato, kremasto in v ustih topljivo strukturo. Slasten okus pa bo vsakič sprožil val gurmanskega zadoščenja.

2. BAM začimbe

V kategoriji začimb najdete BAM BBQ ocvrto čebulo. Ocvrti čebuli je dodana mešanica začimb za žar. Ocvrta čebula je tako obogatena z okusom sladke paprike, česna, rumene gorčice, koriander semen, kumina, origana, bazilike in lovorja.

BAM mešanica začimb na žaru s skrbno izbranimi sestavinami in aromo obogati okus izbranega mesa ali zelenjave. 

Sestavljena je iz čebule, koriandra, kumine, origana, paprike, česna, gorčice, paradižnika, lovorja in bazilike. Mešanica ne vsebuje soli, zato morate izbrano meso ali zelenjavo soliti sami.

Praktično pakiranje omogoča lažje doziranje začimb, saj se pod kovinskim pokrovčkom skrivata dva načina doziranja: večja luknja, s katero lahko naenkrat začinite večjo količino izbranega mesa ali zelenjave ali več manjših luknjic, s katerimi je doziranje natančnejše in tako primerno za manjše količine izbranega mesa ali zelenjave.

3. BAM "po grlu"

V kategorijo se odlično zlije BAM kombuča limonska trava. BAM kombucha je osvežilni napitek iz fermentiranega čaja, kateremu so dodani naravni okusi limonske trave, mete in aroma limone.

Osvežilna kombuča je pripravljena iz kakovostnega Sencha zelenega čaja. Po postopku fermentacije pa smo ji dodali še naravno sadno čajno mešanico, ki vsebuje limonsko travo, meto in aromo limete.

Vaš novi najljubši osvežilni napitek je na voljo v 330 ml pločevniki, kar omogoča, da pijača do tebe prispe nepoškodovana. Zaradi praktičnega pakiranja je BAM kombuča limonska trava primerna tudi za krajša potovanja, izlete, z veseljem pa vas pospremi tudi v službo.

4. Kje uporabiti BAM izdelke za žar?

Tudi na to smo pomislili. Zate tedensko pripravljamo nove recepte, s katerimi lahko BAM izdelke za žar uporabiš tako pri peki na žaru kot pri pripravi vsakodnevnih jedi v domači kuhinji. Prav tako smo pripravili par nasvetov in trikov, kako riba na žaru zagotovo uspe, kakšna je razlika med žarom na plin in žarom na oglje in druge žar skrivnosti najdeš tukaj.